{ "data": [ { "event_name": "Purchase", "event_time": 1643097937, "action_source": "email", "user_data": { "em": [ "7b17fb0bd173f625b58636fb796407c22b3d16fc78302d79f0fd30c2fc2fc068" ], "ph": [ null ] }, "custom_data": { "currency": "USD", "value": "142.52" } } ] } מה זה קרוספיט? | CrossFit Superdrive | קרוספיט בפתח תקווה
top of page

מה זה קרוספיט?

What is crossfit?

קרוספיט היא שיטה לפיתוח כושר גופני כולל אשר פותחה על ידי גרג גלסמן. קרוספיט הוא גם שמו של התאגיד שייסדו גרג גלסמן ולורן ג'נאי בשנת 2000 ושמטרתו להפיץ ולהנחיל את השיטה ברחבי העולם.

גלסמן פיתח את הקרוספיט כהמשך טבעי לאופן בו הוא הגדיר את הכושר הגופני. לפי הגדרה זו כושר גופני הוא היכולת לייצר נפח עבודה (מאמץ) הולך וגדל לאורך זמן ובמגוון תחומים. תחומים אלה כוללים עשרה סוגים של יכולות גופניות:

  1. דיוק – היכולת לשלוט בתנועה בכיוון או בעוצמה מסוימים.

  2. זריזות – היכולת למזער את זמן המעבר מתנועה אחת לתנועה אחרת.

  3. איזון – היכולת לשמור על יציבות ושיווי משקל במהלך ביצוע תנועה ובזמן הפעלת כוח.

  4. קואורדינציה – היכולת לשלב מספר תנועות שונות לכדי תנועה ייחודית אחת.

  5. סיבולת לב-ריאה – יכולת הגוף לקלוט, להעביר ולהשתמש ביעילות בחמצן בכל איבר שדורש זאת.

  6. גמישות – היכולת למקסם את טווח התנועה.

  7. כוח – היכולת של שריר או של קבוצת שרירים להפעיל כוח.

  8. כוח מתפרץ – היכולת של שריר או של קבוצת שרירים להפעיל מקסימום כוח במינימום זמן.

  9. מהירות – היכולת לצמצם את מחזור הזמן של תנועה חוזרת.

  10. סיבולת שריר – יכולת הגוף לאגור, לספק ולנצל אנרגיה ביעילות.

הרעיון הוא לפתח את כל עשרת היכולת ולא רק חלק מהן. בהתאם להגדרה זו קרוספיט הוא ספורט שאינו מתמקד בתחום ספציפי אחד (כמו למשל שחיה או ריצה או כדורסל), אלא נועד לאפשר לנו לעבוד טוב (יעיל) יותר, חזק יותר ומהר יותר בכל תחום של פעילות גופנית ולעשות זאת בין אם מדובר על פעילות של דקות, שעות או ימים.

 

תנועה פונקציונלית


התנועות בקרוספיט הן פונקציונליות, כלומר מבוססות על האופן האמיתי והטבעי שבו אנו מפעילים ומניעים את הגוף במהלך החיים. אלה הן תנועות מורכבות בהיותן רב-כיווניות (מתבצעות במספר כיווני תנועה בו-זמנית), רב-מפרקיות (מפעילות מפרקים שונים בו-זמנית) וכאלה הדורשות פעולה בו-זמנית של קבוצות שרירים שונות. התנועות לקוחות משילוב של עולמות תוכן ספורטיביים הכוללים ג'ימנסטיקס, הנפות אולימפיות, סטרונגמן ואנדורנס.

 

התאמת האימונים לכל יכולת גופנית


צורת העבודה בקרוספיט הופכת את השיטה לסקיילבילית, כלומר לכזו שניתן להתאים אותה לכל רמת כושר, לכל רמה של יכולת גופנית וללא תלות בנסיון קודם. כל מרכיבי האימון ניתנים לשינוי והתאמה, לרבות העומס, ההתנגדות, העצימות ואופן ביצוע התרגילים. הגמישות המוחלטת של השיטה מאפשרת למתאמנות ומתאמנים ברמות שונות של כושר ויכולת גופנית לבצע יחד את אותו אימון, כאשר כל אחת ואחד מהם מבצע אותו על פי רמת היכולת הנוכחית שלו!

 

גיוון תמידי


כאמור, אימוני הקרוספיט נועדו לפתח כושר גופני במגוון רחב של תחומי פעילות גופנית ולכן אחד הדגשים המרכזיים עליהם השיטה מתבססת הוא גיוון בכל עת. האימונים שונים זה מזה ולמעט שורה של אימוני דגל עליהם ניתן לחזור מפעם לפעם כדי למדוד התקדמות, כל שאר האימונים נבדלים לחלוטין אחד מהשני בכל פעם ופעם שמגיעים אל הבוקס. מערכת השעות של המועדון כוללת אימונים קבוצתיים, אופן ג'ים (אפשרות לעבודה עצמאית), ואימוני סטרונגמן, אנדורנס והנפות אולימפיות.

קרוספיט

מבנה אימון אופייני בקרוספיט

האימונים הקבוצתיים מורכבים, בדרך כלל, מארבעה חלקים הכוללים:​​

 1. חימום

חלק זה נועד להכין את הגוף לקראת האימון והוא מותאם ספציפית לאימון המתוכנן לאותו יום.

2. מיומנות

עבודת הכוח מתמקדת בבניית כוח ובחיזוק הגוף תוך הדגשת הטכניקה הנכונה והמדויקת לביצוע התרגילים. לימוד המיומנות נועד להקנות מיומנויות גופניות חדשות או לשפר ולהמשיך לעבוד על מיומנויות קיימות.עבודת כוח או לימוד

3. מטקון

מטקון (Metcon) הוא קיצור של המושג Metabolic Conditioning, שמשמעותו היא אימון הגוף כך שיסתגל בצורה המיטבית לפעילות הספציפית אותה הוא מבצע. זהו החלק האינטנסיבי של האימון והוא בדרך כלל מורכב מביצוע מחזורי של מספר תרגילים ומתבצע בעצימות גבוהה. העצימות היא היחס שבין כמות העבודה (המאמץ) לבין משך הזמן שבו העבודה הזו מתבצעת, כך שהמשמעות של עצימות גבוהה היא היכולת לבצע יותר עבודה בפחות זמן.

4. שחרור

זהו החלק הסוגר את האימון והוא כולל ביצוע של מגוון מתיחות. מטרתו היא לאפשר את תחילת תהליך ההתאוששות של הגוף מהמאמץ שהופעל עליו במהלך האימון.

השגת יעדים


קרוספיט היא שיטה שמשפרת באופן דרמטי את היכולת של המתאמנים להציב ולהשיג יעדים. יש לכך מספר סיבות:

 

מדידה – כל מרכיבי האימון ניתנים למדידה. משך הזמן, מספר הסטים, מספר החזרות, משקלי העבודה וכמובן הסטנדרטים המדויקים לביצוע כל תנועה ותנועה. כאשר הכל מדיד קל מאד להבחין בהתקדמות וההצלחה הופכת למשהו מוחשי ומובהק.

 

איתור חולשות – בזכות האופן שבו הם מתוכננים ובנויים אימוני הקרוספיט הם כלי מצוין לאיתור חולשות, קשיים ונקודות לשיפור.

 

קהילתיות – קרוספיט הוא בו-זמנית ספורט תחרותי ופעילות של קהילה המייצרת פרגון, עידוד ותמיכה. התחרותיות מדרבנת ומאפשרת למתאמנים לצאת מאזור הנוחות, להתקדם ולהגיע להישגים שנראו רחוקים ואפילו בלתי אפשריים מבחינתם. במקביל, קהילת המתאמנים התומכת והמעודדת מייצרת סביבת עבודה בטוחה ומכילה המאפשרת לכל אחת ואחד להתנסות, להעז, לאתגר את עצמם, לחוות תסכול וכשלון לעתים וכמובן להתפתח.

ואם כל זה נשמע לכם מעניין, מסקרן ומלהיב, כל שנותר הוא להגיע לסדנת היסודות שלנו ולהתחיל!

bottom of page